Kvinner ser på kropp - menn på øyne

Selv når kvinner og menn observerer det samme, ser de ofte helt forskjellige ting, viser ny undersøkelse.

Six-pack mage. Foto: Scanpix
Kultur

I en fersk studie kommer det frem at kvinner og menn ser ting forskjellig. Både oppmerksomheten og øynene våre fokuserer på svært ulike ting, selv om vi observerer det samme, skriver Health2 ifølge vg.Forskerne bak studien oppdaget at menn ofte ser på munnen til en person som snakker, og distraheres av karakteristiske bevegelser i bakgrunnen. Kvinners fokus veksler mellom øynene og kroppen til den som snakker, og de blir mest distrahert når andre mennesker beveger seg bak personen.- Det er morsomt at studien viser det motsatte av hva mange tror. De fleste vil nok hevde at menn er mer kroppsfikserte enn kvinner, men studien avslører at kvinner er like interessert i kropp, sier kjønnsforsker Jørgen Lorentzen ved Universitetet i Oslo til VG.

Nyheter
Kultur