Løke har smaken av gull

Heidi Løke har vunnet det meste på håndballbanen, men et OL-gull vil overgå alt.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 13.25
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 204 ord
Heidi Løke. Foto: Scanpix

Dagen før finalen mot Montenegro hadde strekspilleren en gullmedalje av sjokolade rundt halsen da hun møtte den norske pressen i deltakerlandsbyen.- Den er ikke like fin som den vi skal få lørdag, sier Løke til NTB.Merittlisten til 29-åringen er imponerende lesning. Løke står med både VM- og EM-gull, mesterligatriumf, seriemesterskap og toppscorertitler. Hun ble også kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller for 2011.Men fortsatt mangler OL-gullet. Hun er én av fem spillere i Norges tropp som ikke var med på gullaget i Beijing for fire år siden.- Jeg har så stor tro på at vi skal klare det, sier Györ-spilleren foran lørdagens finale.Storspilte Løke ser ut til å ha funnet fram storspillet i tide til oppgjøret mot Montenegro i Basketball Arena i London. Györ-spilleren noterte seg for åtte mål i torsdagens semifinale mot Sør-Korea og ble kampens toppscorer. Norge vant 31-25.- Det var godt å våkne i dag og vite at vi skal spille OL-finale i morgen, forteller hun.Både Norge og Montenegro endte på fjerdeplass i gruppespillet. Lørdagens finalemotstander tok seg til finale etter å ha slått ut Frankrike i kvartfinalen og Spania i semifinalen.- Det blir beintøft og en veldig fysisk tøff håndballkamp. Vi er klare til å gå i krigen, varsler hun.