Listen over aktørene som skal friste Osloborgere og tilreisende til Mathallen i Oslo er klar. Nå jobbes det på spreng med å gjøre lokalene klare før dørene åpner i begynnelsen av oktober.Hele 30 butikker og restauranter har fått plass i den gamle fabrikkhallen på Vulkan i Oslo. Tysk, spansk, italiensk, fransk, asiatisk - og ikke minst mye norsk kvalitetsmat blir å finne.
Følg HegnarOnline på Facebook herDisse aktørene er på plass når dørene åpner i oktober:Melkerampa - Tine meieriers nye brandstoreDelikatyskAtelier Asian TapasI Kongens HageSmak av ValdresComer Con ArteFriends Fair TradeKulinarisk Akademi (KA)Hello Good PieDen blinde kuHusetsVia ItaliaFrøya SjømatSous Vide NorgeØlakademietAnnis PølsemakeriBarramonSolberg & HansenStange GårdsprodukterBaker NikolaisenChampagneria BodegaVulkan FiskSultan Frukt og GrøntSlakterhusetSmak av InnlandetHotel HavannaMa PouleGrünerløkka BrygghusØltorgetVon PoratSmelteverket Vulkan
- Mathallen skal være et sted for alle. Både folk flest og kjøkkensjefer skal kunne handle råvarer her, være seg fra norske småskalaprodusenter til utenlandsk spesialimport. Og det skal være åpent fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, sier Frode Rønne Malmo, markedssjef for Mathallen.Han forteller at Mathallen, når den står ferdig i oktober, skal bli et senter for norsk matkultur.- Vi ønsker å skape et treffpunkt for både mannen i gata, de som er spesielt interessert i mat og de profesjonelle. Her skal du kunne både lære bort og bli lært, sier han.- Mathallen skal bli et sted hvor du tar med deg familie og venner og tilbringer en fridag. Her blir det kafeer, restauranter, små spesialistbutikker samt en rekke matrelaterte aktiviteter. Du skal i Mathallen få oppleve maten på nært hold - se, smake, lytte og nyte, sier Rønne Malmo. Skal selge ost og meieriprodukter. Her kan man få tak i de videreutviklede produktene som Tine har, og fra de mange småskalaproduktene de støtter opp under, men som du ikke finner i dagligvarehandelen.Tysk spesialbutikk der man får servert hjemmelaget tysk mat. Med utgangspunkt i mat og drikke fra Alsace, men med ønske om å presentere mat fra hele Tyskland.Skal gi deg smakebiter av det beste av den asiatiske maten. I tillegg til servering vil de også ha en butikkdel der de selger spesialvarer, både importerte og egenproduserte. Kjøkkenet er basert på det vietnamesiske kjøkken. Samme eieren som i dag driver restauranten Xich Lo på Egertorget.Noen av de mest innovative matprodusentene fra området rundt Oslofjorden har gått sammen for å selge og markedsføre sine produkter under navnet «I Kongens Hage». Et regionalt gårdsutsalg med virkelig kortreiste varer, av høy kvalitet - som egg fra Vingulmark og eplebaserte drikker fra Egge Gård.Skal tilby det ypperste av det Valdres kan frembringe av lokalprodusert mat og drikke - med både butikk og serveringssted. Utvalget vil variere gjennom året, men i bunnen vil det ligge sikre kort som rakfisk, ost, kurv(spekepølse), fenalår, spekeskinke, lefse, flatbrød, god drikke og andre spesialiteter.Navnet betyr spis med kunst. Dette blir et sted med det beste fra Spania både innenfor kunst, matvarer og servering, og med like mye vekt på alle tre områdene. Her vil du få kjøpt det ypperste av Spanias gourmetvarer som skinke, pølser, oljer og eddik, ost, krydder og mye mer. I tillegg blir det servering av genuin spansk mat på den måten man får den servert i Spania. Og mens du spiser og drikker spansk vin kan du beundre kunsten og kjøpe den med deg når du går.De har trolig Nordens største utvalg av Fair Trade-produkter og veldig mange av disse er i tillegg økologiske, biodynamiske eller resirkulerte. Butikken vil by på et bredt spekter av varer, som kaffe og te i mange forskjellige former, drikkesjokolade, snacks, sjokolade, müsli, energibars, juice, nøtter, cola, smoothies, marmelade, krydder, chutney, ris, pasta, olivenolje, syltetøy, vanilje og tørket frukt og grønnsaker.Skal drive tre kurskjøkken. Her vil det ble muligheter for kurs og opplæringen innenfor det meste av mat og drikke, enten du er en nysgjerrig amatør, vennegjeng, vinklubb eller bare en som har lyst til å utforske matverden og mulighetene.Blir Norges første pieshop, et utsalgssted dedikert til pai. Her får du kjøttpai, vegetarpai, quiche og dessertpai - med andre ord pai til både frokost, lunsj og middag. I tillegg får du til tilbehør som salat, potetmos og ertestuing.Ostene fra Den blinde Ku har siden starten i 1998 høstet stor anerkjennelse og har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser for sin kvalitet. Den blinde Ku har over 25 forskjellig ostevarianter, med utradisjonelle navn som Blåmandag og Møøzzarella.Husets er basert på forkjærlighet for gode matvarer og ærlig markedsføring. Husets kommer til å selge utvalgte kjøtt- og meieriprodukter.En butikk med spennende italienske varer. Blant vareutvalget nevnes olivenolje fra Toscana, unike kjøttvarer og mange andre spennende gårdsprodukter. En stor del av varene er økologiske.En sjømatbutikk spesialisert på skalldyr. Spesialitetene er kamskjell, reker, østers, krabbe og blåskjell. Ambisjonen er å skape et spesialutsalg av det beste Norge har innenfor skalldyr.Ledende bedrift i Norge innen sous vide-utstyr, rådgivning, kurs og inspirasjon. I Mathallen vil Sous Vide åpne et eventkjøkken i samarbeid med de beste råvareprodusentene, og i tillegg drive en kjøkkenutstyrsbutikk.En gastro-pub, øl-butikk og mikrobryggeri. Dette blir et sted med fokus på godt øl og god mat i kombinasjon.En spesialisert slakterforretning som vil tilby det beste vi har her i landet innen kjøtt, slakt, pålegg, ferdigstekte produkter, pølser, spekemat med mer.Importør av spansk vin som i tillegg til en vinbar også vil servere pinxhos og spanske tapas.Åpner en kaffe/te-bar og -butikk der du kan lære om, nyte og handle kaffe og te av de beste i bransjen.Åpner en konseptbutikk der de presenterer og selger fjærkre og tilhørende gårdsprodukter. Stange fokuserer på høy kvalitet både når det gjelder råvarer og kompetanse i butikken.Bakeren har vært i bransjen i over 100 år. I Mathallen vil det bli solgt ferske brød, kaker og andre konditorvarer.Kjent som et av Oslos beste tapassteder, og med en stor, variert vinliste både med og uten bobler. I Mathallen skal de ha en butikkdel med salg av skinker og ost, samt en vinbar med original og genuin tapas av høy kvalitet. I tillegg får de en hyggelig uteservering.Butikken skal ha satsning på fersk fisk, skalldyr, røkt og tørket fisk og mye mer. Ønsker å bli Norges beste fiskebutikk. I tillegg vil det serveres tilhørende sjømatretter i serveringsdelen av butikken, sushi og østers m.m. Vulkan Fisk skal drives med vekt på høy kvalitet på råvarene og tilsvarende høy kvalitet på kompetansen til de bak disken.Skal åpne en stor butikk med et bredt utvalg av frukt, grønt, krydder, sauser, oljer og masse annet av god kvalitet og til gode priser. Som en del av konseptet åpner de også for å utvide sortimentet med en satsning på nisjeprodukter som Mathallens publikum etterspør.Endelig kommer den gode gamle slakterbutikken tilbake. Bemannet med et inspirert og kompetent team, og med unike høykvalitets kjøttvarer i disken. Slakterhuset vil bringe godt kjøtt til folket, til en uslåelig kombinasjon av pris/kvalitet og alltid med et smil.Med utgangspunkt i dedikerte, dyktige produsenter i Oppland og omegn, vil de bringe ferske godsaker rett fra «åker`n» og til butikken. Her får du ferskt elgkjøtt i sesongen, poteter, bær og mye annet snadder. Jan Vardøens delikatessebutikk åpner et utsalg i Mathallen med fokus på egenproduserte deliktasser og importerte godsaker, samt servering av deres egen paella laget av husets kokk fra Valencia (paellaens hjemby ) Mathallens franske butikk. Driver i dag også butikker på Borough Market i London og i Torvhallerne i København. Tar med seg franske spesialiteter som confit, foie gras, ost, vin og skinkepålegg. Ma Poule vil skape fransk stemming i Mathallen. Egenproduserte pølser, egenprodusert øl og lun stemming er nøkkelord i dette konseptet. Blir en spesialforretning med mer enn 200 sorter øl. Restaurant som skal ligge i Mathallens andre etasje. Dette blir Mathallens brasseri med fokus på årstidene, råvaresesongene og hva som finnes av tilgjengelige råvarer i Mathallen. Her vil noen av Oslos beste kokker lage godsaker med servering til sent. Jan Vardøen åpner restaurant i Mathallens kjellerlokaler. De unike 50 meter lange og 5 meter brede lokalene som ligger på høyde med vannskorpa i Akerselva vil tilby et helt unikt og spennende konsept i Norge.