KjøpLogg inn

Mener Syden-studiene er ulovlige

UiO mener en rekke læresteder driver ulovlig når de tilbyr studieopphold i eksotiske strøk i samarbeid med kommersielle aktører.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 15.20
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
Foto: Scanpix

Mens private firmaer står for organiseringen, står lærestedene i Norge for eksamen og det faglige ansvaret.Universitetet i Oslo mener denne type samarbeid er ulovlig. Kunnskapsdepartementet har tidligere slått fast at studieavgiften som følger med utenlandsoppholdene, ikke er ulovlig, men UiO vil ikke slå seg til ro med det.- Vi kan ikke se at loven slik den praktiseres i dag, er i tråd med regelverket. For oss er det viktig å få ryddet opp i rammene for samarbeid med kommersielle aktører, forklarer studiedirektør Monica Bakken ved UiO til Uniforum.Rektor Ole Petter Ottersen mener saken dreier seg om å definere hva god internasjonalisering skal være.- For å kalles internasjonalisering, må det være en faglig kobling til det universitetet, landet eller den regionen der undervisningen foregår. Drivkreftene for internasjonalisering bør altså primært være faglige, og ikke kommersielle, sier han.Departementet er i ferd med å kartlegge omfanget av denne typen virksomhet. De vedgår at det kan bli aktuelt med strengere kontroll og oppfølging.