OL-vinner tatt for doping

Kvinnen har levert to positive dopingprøver og er fratatt OL-gullet, opplyser IOK.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 13.25
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
The Olympic Stadium is seen at the Olympic Park in Stratford, east London July 26, 2012. REUTERS/Marko Djurica (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS) MARKO DJURICA

Hviterussiske Nadzeja Ostaptsjuk har levert to positive dopingprøver og er fratatt OL-gullet i kule, opplyser IOK.31-åringen har levert to urinprøver som viste spor av det anabole steroidet metenolon. Hun er den første medaljevinneren fra London-OL som er tatt for doping.- Utøveren ble først bedt om å leveren en urinprøve for dopingkontroll 5. august. Hun konkurrerte dagen etter i kvinnenes kuleøvelse, der hun vant, og ble bedt om å levere en ny prøve rett etter konkurransen, heter det i en uttalelse fra Den internasjonale olympiske komité (IOK).Hviterussland har fått beskjed av IOK om å levere tilbake Ostaptsjuks gullmedalje. Den går i stedet til Valerie Adams fra New Zealand.Diskvalifikasjonen innebærer videre at russiske Jevgenija Kolodko får sølv, mens kinesiske Gong Lijiao blir bronsevinner.Ostaptsjuk overrasket da hun tok OL-gull med et støt på 21,36 meter og tilsynelatende endte Adams' rekke på nesten to år uten nederlag. (©NTB)