Barn i to-treårsalderen som snorker høylytt minst et par ganger i uka, utvikler oftere konsentrasjonssvikt og hyperaktivitet enn andre barn, konkluderer forskere ved Cincinnati Children's Hospital Medical Center i USA.Mens 10-12 prosent av alle barn risikerer å utvikle ADHD, er andelen blant barna som snorker regelmessig over 35 prosent, slår de fast i siste utgave av Pediatrics.Forskerne har fulgt 249 barn fra fødselen av og til de fylte tre år, og basert på rapporter fra foreldrene snorker 9 prosent av disse vedvarende.23 prosent av barna snorket regelmessig i en periode, mens 68 prosent havner i kategorien ikke-snorkende.Blant barna som snorket kraftig minst to ganger i uka, viser nærmere undersøkelser at 35 prosent har økt risiko for å utvikle konsentrasjonssvikt og hyperaktivitet.Forskerne tør ikke å si noe om årsakssammenhengen, og de kan derfor heller ikke si om snorkeoperasjon eller andre former for behandling vil redusere risikoen.Rådet til småbarnsforeldre er å uansett snakke med fastlegen dersom barnet snorker vedvarende. (©NTB)