Tromsø og RBK videre, Aalesund røk ut

Tromsø var det store lyspunktet da to av tre norske lag gikk videre i Europaligaen. Aalesund sløste med sjansene.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 22.43
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
Tromsø-spillere feirer etter mål - Foto: Scanpix

Aalesund tapte en europaligakamp på hjemmebane for første gang mot APOEL Nikosia fra Kypros torsdag, og røk etter 0-1 ut med 1-3 sammenlagt i 3. kvalifiseringsrunde.Trener Kjetil Rekdal mener laget ga bort et billig mål og fikk svi for det.- Hvis vi skulle klart dette måtte vi hatt en topp dag. Vi var gode de første 25 minuttene. Men så gir vi vekk et mål. Annenomgangen vår var grei, men vi tapte for et lag som er rutinert og gjorde færre feil enn oss, konstaterte Rekdal.Leke James fikk en gyllen mulighet til å sende Aalesund foran allerede i 5. spilleminutt. Nigerianeren fikk ballen etter at et hjørnespark, men avslutningen skled litt av foten til spissen og traff øverst på stolpen.Det var mot spillets gang da APOEL tok ledelsen etter 36 minutter. På bortelagets første sjanse utnyttet spissen Aldo Adorno fra Paraguay uryddig forsvarsspill og banket ballen i Sten Grytebusts nærmeste hjørne. Det klarte Aalesund aldri å svare på.Tromsø og RBK videreBedre gikk det med Norges to andre representanter i turneringen. Tromsø vant 1-0 borte mot Metallurg Donetsk etter en scoring av leiesoldat Aleksandar Prijovic, og går videre med 2-1 sammenlagt.Rosenborg spilte bare 0-0 hjemme mot Servette, men avanserte på bortemål etter 1-1 i første kamp.