Vi elsker dansk mote

Norge er det eneste landet i Europa hvor dansk moteeksport er i vekst.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 10.40
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 10.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord
Foto: Scanpix

Mens norske moteskapere sliter med å få klærne ut i butikker, rykker danske designere frem i Norge, skriver DN.Det danske klesmerket Day Birger et Mikkelsen er blant aktørene som satser tungt. De åpner tre nye konseptbutikker i år. Ifølge Keld Mikkelsen, som startet merket i 1996, har Norge vært et viktig marked for merket.Munthe plus Simonsen har planer om å åpne egen butikk i 2013.Motehuset Becksöndergaard har også et godt grep om det norske markedet.- Vi selger flere skjerf her enn hjemme i Danmark, sier designer Lis Beck.Klesagent Ørnulf Høier tror nordmenn er komfortable med å kjøpe dansk mote.- Kolleksjonene er ganske anvendelige og har en passform som passer høyreiste norske kropper. Mens internasjonale merker med en særere design selger best i hovedstaden, selger danske merker godt langt ut i distriktene, sier han.