Analytiker: Dette er spesielt urovekkende

Senioranalytiker Katrine Boye er ikke imponert over tirsdagens nyheter.

Katrine G. Boye - Foto: Are Haram/Finansavisen
Kultur

I dagens rapport fra Nordea kommenterer senioranalytiker Katrine Boye tirsdagens skuffende makrotall fra USA.Les også: Analytiker om krisen som sprer seg-Gårsdagens ISM fra USA viste at industrien i USA fortsetter å holde nær nullvekst i produksjonen. Indeksen skuffet noe med en marginal nedgang til 49,6 fra 49,8 i juli, mens vi hadde tro på en beskjeden oppgang til 50,0, sier Boye.-Spesielt urovekkende var det at delindeksen for nye ordre falt fra 48,0 til 47,1 og at varelagerdelen steg fra 49,0 til 53,0. Resultatet av dette er at forskjellen mellom nye ordre og varelager nå er på -5,9 som er det svakeste siden 2009 og et klart negativt signal fremover, sier Boye.-Likevel bør man ta med seg at ISM-indeksen er sterkere eksponert mot tilstanden i økonomien globalt enn den amerikanske. Det kan bety at ISM ikke gir et fullstendig bilde av styrken i amerikansk økonomi totalt sett, sier senioranalytikeren.-Likevel, ISM-rapporten var på ingen måte positiv, og får vi skuffende sysselsettingstall på fredag øker sannsynligheten kraftig for QE3 på neste ukes Fed-møte, sier Boye.-Aksjemarkedene i USA reagerte negativt på ISM, men hentet seg inn igjen senere på kvelden og S&P500 endte bare så vidt i minus, avslutter Boye.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Børs