Analytiker om krisen som sprer seg

Spania slipper ikke unna den økonomiske krisen i Europa. Milliarder av euro trengs i krisehjelp.

Ida Wolden Bache. Foto: Finansavisen.
Kultur

I tirsdagens rapport fra Handelsbanken kommenterer analytiker Ida Wolden Bache den økonomiske situasjonen i Spania.- Andalusia ble i går den fjerde av Spanias sytten autonome regioner som kunngjorde at den vil trenge krisehjelp fra de sentrale myndighetene. Et statlig redningsfond på 18 milliarder euro som vil gi lån til regionene vil ifølge myndighetene være operativt innen utgangen av måneden, sier Ida Wolden Bache.- Samtidig kom nyheten om at det spanske bankredningsfondet FROB vil gi et midlertidig lån på 4,5 milliarder euro til den kriserammede banken Bankia som fredag la fram tall som viste et tap i første halvår på 4,4 milliarder euro, sier analytikeren.- Spania fikk i sommer tilsagn om en redningspakke til banksektoren, som ble rammet hardt av kollapsen i eiendomsmarkedet under finanskrisen, på opptil 100 milliarder euro fra stabilitetsfondene EFSF/ESM, sier Wolden Bache.- Resultatene av stresstester som vil avgjøre hvor mye kapital hver enkelt bank har behov for vil bli offentliggjort i slutten av september, sier Wolden Bache.- Rentene på spanske statsobligasjoner med ti års løpetid har steget markert de siste to ukene og ligger i skrivende stund på 6,93 prosent, ikke langt fra nivåene vi så i juni, avslutter Ida Wolden Bache.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Børs