Britene går mann av huse for å se paralympics

Hver dag er det utsolgt på den 80.000 seter store Olympiastadion.

The Olympic Stadium is seen at the Olympic Park in Stratford, east London July 26, 2012. REUTERS/Marko Djurica (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS) MARKO DJURICA
Kultur

Britene går mann av huse for å se paralympics. Hver dag er det utsolgt på den 80.000 seter store Olympiastadion, og stadig er det mas om flere billetter.Før lekene i Aten var det forhåndssolgt 1000 billetter til paralympics. I Beijing for fire år siden var forhåndssalget oppe i 5000 billetter, men før paralympics i London var det solgt 2,3 millioner (!) billetter.- Engelskmennene vet virkelig å sette pris på store idrettsprestasjoner, og det vi ser her i London i disse dager er det største jeg har vært med på, sier teamsjefen til det danske laget i paralympics, Michael Møllgaard.Ticketmaster, som selger billetter til paralympics, forteller til avisen Daily Mail at det daglig kommer omtrent en million henvendelser om kjøp av billetter.Det er også helt klart at det hver dag er fullsatt i svømmearenaen, der det er plass til 17.5000 tilskuere.Og britene heier ikke bare på sine egne heller, selv om jubelbrusene er størst når britene triumferer. Alle får sitt. Det fikk ikke minst somalieren som ble slått med over sju minutter på 1500 meteren på Olympiastadion erfare. Da han løp i mål fikk han nærmest stående ovasjoner fra et fullsatt stadion. Det forteller om den enorme sportsinteressen i England. (©NTB)

Nyheter
Kultur