Danske kvinner flykter fra Thorning

Velgerne flykter fra Helle Thorning-Schmidt. Og det er særlig kvinnene som vender Danmarks første kvinnelige statsminister ryggen, viser en undersøkelse.

Helle Thorning-Schmidt. Foto: Scanpix
Kultur

Professor Søren Risbjerg Thomsen ved universitetet i Aarhus har gjennomgått bakgrunnsmaterialet fra utspørringer av mer enn 28.000 deltakere i meningsmålinger. Han har funnet ut at 51 prosent av kvinnene støtter borgerlige partier.Danske kvinner har tradisjonelt stemt «mer rødt» enn mennene. Bare en gang de siste 35 årene har det vært det borgerlig flertall blant kvinnene: Ved valget i 2001, der sentrum-høyrepolitikeren Anders Fogh Rasmussen beseiret sosialdemokraten Poul Nyrup Rasmussen.- Kvinnene har tradisjonelt vært de varme hendene i det offentlige, som sykepleiere, lærere og pedagoger. Her ligger en stor del av forklaringen på at de har en sterkere tendens til å stemme på de røde partiene, sier valgforskeren Kasper Møller Hansen.Ifølge nettavisen Altinget.dk stemte 54 prosent av kvinnene på Thornings sosialdemokrater eller andre partier fra den såkalte røde blokken ved valget i fjor. Men nå vil et lite flertall av de kvinnelige velgerne heller ha en regjering utgått fra den blå blokken. (©NTB)

Nyheter
Politikk