De heteste aksjefondene

- Det virker som småsparerne nå igjen tør å se litt mer på aksjefond, sier spareøkonom Sissel Olsvik Vammervold.

Sissel Olsvik Vammervold - Foto: Nordnet
Kultur

Aktiviteten blant fondssparerne tok seg opp i august. Før sommeren ble det solgt aksjefond og kjøpt rentefond. I juli ble det kjøpt både aksjefond og rentefond, men mest rentefond. Statistikken fra august viser at det nettokjøpes nesten tre ganger så mye aksjefond som rentefond.Les også: Daytraderne rømmer børsen- Det virker som småsparerne nå igjen tør å se litt mer på aksjefond. Man sprer litt penger på mange fond, men holder foreløpig det meste av pengene tett til brystet. Det kan se ut som fortroppen er ute og tester forholdene, sier Nordnets spareøkonom Sissel Olsvik Vammervold.- Til tross for uroen vi har levd med, har Oslo Børs faktisk gitt en avkastning på rundt 14 prosent så langt i år. Flere andre markedet, deriblant USA og Tyskland har også gitt bra avkastning. De som har sittet i markedet i år har altså fått godt betalt, sier Sissel Olsvik Vammervold.De mest kjøpte fondene:1. KLP Obligasjon Global II2. Aberdeen American Equity Fund3. Holberg Kreditt4. Fidelity Thailand Fund5. Skagen Høyrente6. UBS Equity Fund - Biotech7. KLP Pensjon II8. Alfred Berg Lang Obligasjon9. Delphi Norge10. Arctic High ReturnFølg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Børs