Euroteam kaster inn håndkleet

Bråket rundt billettselskapet Euroteam og OL-billetter som aldri nådde kundene, kulminerer nå med at selskapet slår seg selv konkurs.

The Olympic Stadium is seen at the Olympic Park in Stratford, east London July 26, 2012. REUTERS/Marko Djurica (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS) MARKO DJURICA
Kultur

- Den kortsiktige gjelden i selskapet overstiger tilgjengelige midler, og selskapet ser seg derfor insolvent etter gjeldende regler, sier styreformann Andreas Gyrre. Dermed er det kroken på døren for selskapet, og Euroteam legger ikke skjul på hvem de mener har skylden for at selskapet ligger nede for telling: Den internasjonale olympiske komité (IOK) og norsk politi.- Euroteam har vært utsatt for en torpedering en sjelden har sett maken til. Selskapet mener IOK uten hjemmel i lovverket har fått iverksette tiltak for å ødelegge selskapet. Det har de lyktes med. Nå gjenstår det juridiske etterspillet, sier advokat Carl Bore.I august ble flere hundre billetter som skulle til selskapet og derfra videre til deres kunder, beslaglagt. Interpol har advart mot Euroteam og mulig billettsvindel, og norsk politi har etterforsket selskapet. Både Romerike og Oslo politidistrikt er anmeldt til Spesialenheten for politisaker.- Det er ingen tvil hos selskapet om at politiet har reagert uoverveid og vil ha et betydelig erstatningsansvar. Først beslaglegger de tusenvis av billetter fordi de hevder de ikke vil virke, hvorpå politiet senere selv flyr billettene til London for å levere dem til kundene, sier Bore. Kravet mot politiet er så langt på 1,4 millioner kroner.Kunder som har betalt med kredittkort for billetter de ikke har mottatt, har krav på å få pengene tilbake, forklarer Gyrre. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv