Få barn sikres bakovervendt i bil

Bare 35 prosent av barn i alderen 1 til 4 år sitter i bakovervendt sete i bilen. Utviklingen gjør Trygg Trafikk bekymret.

Foto: Scanpix
Kultur

En landsomfattende undersøkelse gjennomført av Trygg Trafikk og forsikringsselskapet If våren 2012 viser at 78 prosent av ettåringene sitter sikret bakovervendt i bilen, skriver Stavanger Aftenblad.Andelen stuper for hvert år barna blir eldre. Blant toåringene sitter kun 41 prosent bakovervendt, mens treåringene sikres dårligst. Her er andelen helt nede i 11 prosent.- Forskjellen på bakovervendt og forovervendt sikring er stor. Det kan faktisk dreie seg om et blåmerke eller en brukket nakke, sier kommunikasjonssjef Kristin Øyen i Trygg Trafikk.Hun mener den positive utviklingen de siste årene har stoppet opp og at altfor få barn sikres tryggest mulig i trafikken. I undersøkelsen kommer det fram at 7 prosent av barna satt ulovlig sikret. 5 prosent hadde ikke vekttilpasset barnesete, mens 2 prosent satt helt løst i bilen.- At 7 prosent velger å kjøre med barna ulovlig sikret i bil, viser enten manglende omsorg for barna eller en manglende risikoforståelse, sier Øyen. (©NTB)

Nyheter
Politikk