- Fritidsinteressene kan koste deg dyrt

Mange har ikke har oversikt over hvor mye penger de bruker på fritidsaktiviteter, sier økonom Maria Setsaas.

Maria Setsaas - Foto - Fokus Bank
Kultur

- Flere og flere nordmenn har de siste årene blitt mer aktive og prioriterer ofte sine fritidsinteresser fremfor både familieliv og jobbkarriere, forteller ungdomsøkonom og autorisert finansiell rådgiver i Fokus Bank, Maria Setsaas til HegnarKvinner.Det viser seg å være rekorder i påmelding på ulike sports arrangementene hvert år og mange arrangementer er gjerne full booket et år frem i tid.Dyrt utstyrMen før man stiller til start er det en god del forberedelser som gjøres både fysisk, psykisk og ikke minst utstyrsmessig. Flere stiller gjerne til start innenfor flere grener i løpet av året som for eksempel ski, sykling og løping.- Sportsbransjen tjener store summer på salg av sportsutstyr og svært mange bruker flere tusen kroner for komplette utstyrspakker, sier Setsaas.Det gjelder spesielt menn, som bruker dobbelt så mye penger hver måned på sine fritidsinteresser enn kvinner.Har ikke oversikt- Likevel er det en svært høy andel som ikke har oversikt over hvor mye de bruker på sine fritidsaktiviteter. Hele 49 % av de mellom 50-59 år vet ikke hvor mye penger som går med til månedlige aktiviteter, kan økonomen opplyse.Klubbmedlemskap, deltagelse på konkurranser og innkjøp av utstyr kan fort utgjøre en stor andel av husholdningsbudsjettet for en familie.- Ligger kostnaden på mellom 1000-2000 kr pr pers i måneden vil en familie på 4 bruke mellom 4000-8000 kr i måneden, forklarer Setsaas som har følgende tips til aktive familier:Tips: - Få en god oversikt over hva du og familien bruker penger på via et månedlig budsjett.- Vær tidlig ute med påmelding til konkurranser. Prisene på startkontigentene blir ofte dyrere jo senere du foretar påmeldingen.- Spar penger ved å kjøpe bruktutstyr fremfor innkjøp av årets nyheter. På Finn.no kan du kjøpe fint brukt utstyr som for eksempel sykkel og ski for en mye lavere prislapp enn ute i butikkene.- Bruk internett. Mange utenlandske nettbutikker har langt bedre priser på høykvalitetsutstyr, spesielt for den sykkelinteresserte.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!

Nyheter
Personlig økonomi