Hegle Svendsen trener mindre for å bli bedre

Emil Hegle Svendsen trener nå mindre for igjen å bli verdens beste.

Emil Hegle Svendsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Kultur

Emil Hegle Svendsen vil tilbake på 2010-nivå, da var han på sitt beste. Nå trener han mindre for igjen å bli verdens beste, skriver Adresseavisen.Etter at han triumferte i Vancouver-OL og gikk til topps i verdenscupen for drøye to år siden, pøste Hegle Svendsen på med mye mer trening for å bli enda bedre. Det gikk motsatt vei.- Jeg økte treningsmengden for mye. Opp mot 100 timer per måned gjorde at det ble dårligere kvalitet på de harde øktene, og det gikk ut over skjerpingen på standplass. Jeg gikk kanskje fortere på ski, men treffprosenten gikk ned. Vinningen gikk opp i spinningen og vel så det, sier Emil Hegle Svendsen som sist sesong ikke var fornøyd med uttellingen verken i VM i Ruhpolding eller i verdenscupen totalt.- Jeg innser at det er en grense for hvor mye jeg kan trene. Da gjelder det å trene riktigere, og derfor har jeg nå trent fem-ti timer mindre per måned enn jeg gjorde på det meste i fjor. Mindre i mengde, men mer kvalitet i hver økt.- Testene på rulleskimølle har vært bedre enn før, og treffprosenten har vært høyere på de harde øktene enn i fjor. Jeg må gå minst like fort på ski som før, men samtidig skyte bedre for å holde prestasjonene stabilt på et høyt nivå, sier Hegle Svendsen. (©NTB)

Nyheter
Kultur