Her nærmer Høyre seg 40 prosent

Høyre får en oppslutning på 37,8 prosent blant innbyggerne i Rogaland på en måling Respons har laget for Stavanger Aftenblad.

Erna Solberg - Foto - Hoyre.no
Kultur

Forrige måling ble gjennomført i mars. Da fikk Høyre 32,2 prosent. Ved fylkestingsvalget i 2011 fikk Høyre 28,9 prosent i Rogaland, og ved stortingsvalget 2009 fikk partiet støtte fra 19,5 prosent av velgerne i fylket. Fremgangen gleder Høyres nestleder Bent Høie.- Det er fabelaktig at så mange velgere ser at Norge har behov for nye ideer og bedre løsninger, sier han til Stavanger Aftenblad.På septembermålingen tar Arbeiderpartiet andreplassen i Rogaland med 23 prosent, opp fra 22,4 prosent i mars. Fremskrittspartiet får 14,7 prosent (17,6 prosent i mars).Høie understreker styrken i en samlet høyreside.- Situasjonen foran valget neste år er veldig annerledes enn ved forrige stortingsvalg. Denne gang er det ingen ultimate krav, og vårt mål er å få alle de borgerlige partiene med i et samarbeid. Om noen holder fast på at de vil støtte en borgerlig regjering, men ikke være en del av den, er også det helt OK. Velgerne vil likevel være trygge på at en stemme til borgerlig side er en stemme for forandring, sier Høie.Kristelig Folkeparti får en oppslutning på 9,7 prosent på målingen. Venstre får 5,4 prosent, Senterpartiet får støtte fra 3,5 prosent, Sosialistisk Venstreparti får 2,7 prosent, Rødt får 0,7 prosent, og kategorien «andre» får 2,5 prosent. (©NTB)

Nyheter
Politikk