Høyre utelukker samarbeid med Sp

Høyre utelukker et regjeringssamarbeid med Senterpartiet.

Erna Solberg - Foto: Scanpix
Kultur

- Sp har valgt å plassere seg til venstre. Det respekterer vi. Å samarbeide med Sp oppfatter jeg som en helt uaktuell problemstilling nå, sier Høyres nestleder Bent Høie til Nationen.- Vi skal bidra til et samarbeid mellom de fire ikke-sosialistiske partiene Høyre, KrF, Frp og Venstre. Det er et politisk valg vi har tatt uavhengig av målinger og mandatfordelinger, fordi partiene har en samlet idé om samfunnet. Det har vi ment siden 2006, og det kommer vi til å mene videre, sier han.Høyre er landets klart største parti på en måling Norfakta har gjort for Nationen og Klassekampen og får en oppslutning på 34 prosent. Ap er nest størst med 29,1 prosent. (©NTB)

Nyheter
Politikk