Huitfeldt vil ha to barnehageopptak

Anniken Huitfeldt vil ha Arbeiderpartiet til å bevilge 1,5 milliarder for et andre barnehageopptak i året, skriver Dagbladet.

Anniken Huitfeldt - Foto: Scanpix
Kultur

Huitfeldt, som leder kvinnenettverket, vil sikre at også barn som blir født etter sommeren får lovbestemt rett til barnehageplass fra de er ett år.I dag får alle som føder innen 1. september en slik rett.- Vi foreslår minst to barnehageopptak. Det er viktig for å sikre at flere får barnehageplass det første året, sier Huitfeldt til Dagbladet.Målet er å få vedtatt to opptak på landsmøtet til våren. Huitfeldt vil ha en stor satsing på saken i neste stortingsperiode. Hun er imidlertid skeptisk til forslaget fra Høyre om løpende opptak, som hun mener blir for dyrt.- Løpende opptak koster mellom tre og fem og en halv milliarder. Det er svært viktig at regningen ikke legges på foreldrebetalingen, og at maksprisen videreføres, sier Huitfeldt.Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har lenge vært tilhenger av at regjeringen skal få på plass to barnehageopptak i året.- Jeg er glad for at også Ap kommer dit, sier Halvorsen til avisa. (©NTB)

Nyheter
Politikk