Multi-asiatisk i Vika

Four Seasons serverer både kinesisk, vietnamesisk, japansk og thai, men hadde kanskje tjent på å holde seg til én ting.

Four Seasons - Foto - Finansavisen
Kultur

Restauranten Four Seasons er i utgangspunktet lett å overse, der den ligger i mellometasjen av Victoria Terrasse i Vika. I sommer har kommunens folk i tillegg gjerdet inn stedet på nesten alle kanter, gjestene må ta en lang omvei for å finne frem.- Det ser ikke ut til at dette har hatt noen stor innvirkning på besøket, sier Long, mens de får tilvist et bord av en hyggelig servitrise.Lokalet er nesten halvfullt, og enda flere gjester sitter på uteserveringen, så det er tydelig at stedets multi-asiatiske kjøkken har en høy stjerne blant sine dresskledde naboer i Vika.Mens vi venterVentematen glimrer med sitt fravær. Det er ikke en brødkurv å se. Ikke en eneste liten gratis skål med rekechips, for å vise gjestene at man setter pris på besøket.Dermed må de to kollegene grave ekstra dypt for å komme på et samtaletema, og det på tom mage.- Vet du, jeg har ikke vært på en eneste asiatisk restaurant her i byen hvor de har delt ut sånne varme, fuktige kluter før måltidet, sier Long, som er svært sulten.- Jeg tror jammen du har rett. Jeg kan muligens huske én gang, men jeg er ikke sikker, istemmer Short.- Det får man nesten alltid i utlandet. Det er en utrolig hyggelig ting å gjøre. Man føler seg med en gang litt mer hjemme og velkommen som gjest, og det kan da umulig koste mange kalorier å få til, fortsetter Long, mens den oppmerksomme servitrisen kommer med både menyer og drikkevarer.Menyen inneholder litt av hvert av både kinesisk, japansk, thai og vietnamesisk, og de to bestiller litt fra hele spekteret.Vietnamesisk klassikerDet tar imidlertid ikke lang tid før forrettene kommer på bordet, og dette bidrar til å heve både stemningen og blodsukkeret med flere hakk.Long åpner ballet med den legendariske, vietnamesiske småretten ferske vårruller. Disse er pent dandert på asjetten, sammen med tomater, en liten salat og en skål hoi-sin-saus med peanøtter.- Det var jammen veldig, veldig gode vårruller, sier Long, som smaker denne klassikeren for første gang.- Ja det er kjempegodt! Jeg spiser det nesten hver gang jeg har sjansen på vietnamesisk, sier Short, og får prøve en bit.- Men jeg har ennå ikke smakt noen som er bedre enn dem de har på det stedet bak Sentrum Scene. De er liksom litt ekstra sykt gode. Disse her mangler thaibasilikum, sier han og ser ettertenksomt på fyllet.Selv har han fått et utvalg dim-sum - små boller av svinekjøtt, reke og fiskefarse som er pakket inn i rispapir og dampet i en bambusrist, som også fungerer som serveringsfat.- Dette er egentlig en test. De fikk nemlig en del tyn for dim-sum-en sist gang vi var her, forklarer han.- Hvordan det? spør Long.- Tja, vi syntes vel kanskje det var litt kjøleskap-smak på en del av det.- Men disse var da gode, mener Long.- Ja, disse var det absolutt ingenting å utsette på. Jeg er vanligvis ikke så ram på dim sum, men dette kunne jeg godt spist mye mer av, nikker Short.Druen i pølsaDe alltid effektive servitrisene rydder ut fatene, og like etter kommer hovedretten. For Shorts del er det Kylling i grønn karri, mens Long har bestilt biff Szechuan.- Ser jo brukbart ut dette her, og det smaker ikke ille heller, sier Short.Begge rettene er pent anrettet, men Long har likevel noen innvendinger å komme med.- Joda. Godt, men ikke noe jeg kommer til å huske lenge, mener hun etter en bit.- Men hva er de små, rødbrune kulene som ligger i sausen din, lurer Long.- Det er nok baby-auberginer, sier Short selvsikkert og prøver en.- Nei stopp en hal! Det er druer!- Druer? Hva har det å gjøre i en varmrett? spør Long retorisk.- Ingenting, spør du meg. Jeg tipper at det ikke hadde falt i god jord i hjemlandet. Så vidt jeg vet er thailendere mer nazi enn franskmenn når det gjelder fikling med slike kjente retter.Ikke helt på toppSnart er anmelderne likevel så mette at de bare har plass til en liten dessert med sorbet på deling. Selv om servicen var god og lokalene pene, er de ikke klare for å dele ut noen toppkarakter.- Jeg er ikke kjempeimponert over maten. Det blir ofte slik på sånne crossover-steder som prøver å lage alt mulig, i stedet for å holde seg til en ting.- Målt etter antallet gjester er det tydelig at den likevel er populær, sier Long.- Og dessuten kan man stille spørsmål ved hvor god peiling to hvitiser som oss har på asiatisk mat.- Det er et godt poeng. Men akkurat kylling i grønn karri har jeg faktisk spist på mange andre thairestauranter her i byen, innvender Short.- Det er særlig ett sted som har en versjon som er så god at man umiddelbart forstår at det var sånn Gud ville at grønn karri skulle smake. Denne er ikke fullt så god, konkluderer Short.Long & ShortFour SeasonsDenne litt bortgjemte asiaten har åpenbart skaffet seg en stor tilhengerskare blant dresskledde naboer i Vika. Menyen inneholder et bredt utvalg av både kinesiske, japanske, thailandske og vietnamesiske retter, noe kjøkkenet håndterer rimelig godt. Navnet bærer ingen relasjon til utvalget i menyen, og vi har smakt bedre asiatisk, men også svært mye dårligere.Karakter: 4Sted: Ruseløkkveien 3, OsloPris lunsjretter: 105 - 379 kronerTid før maten kom: 7 minutterBesøkt: 23. august 2012

Nyheter
Kultur