"Norsk" lag i Tour de France

Merida går nå inn som hovedsponsor for et Pro Tour-lag.

Foto: Merida
Kultur

Norske Stians Sport startet sykkelmerket Merida. Nå går Merida inn som hovedsponsor for et Pro Tour-lag - sannsynligvis Lampre-laget - og vil dermed være med i Tour de France, Giro d´Italia og i Paris-Robaix neste år, skriver Finansavisen.- Nyheten ble kjent under Meridas årlige distributørmiddag i forbindelse med Eurobike-messen. Merida har inngått avtale med et av verdens ti beste Pro Tour-lag. Navnet skal offentliggjøres under VM senere i september, sier Steen-Olsen, som sammen med resten av familien eier 66 prosent av distributøren Stians Sport på Røa i Oslo.- Jeg vet ikke hvor mye penger Merida går inn med. Vi vil imidlertid jobbe for å få med norske syklister i laget i den grad det er mulig. Dermed blir det det norskeste laget, selv om det ikke er norsk. Dette er en drøm vi har hatt i lang tid. Som sponsor av Joker Merida, Norges beste landeveislag, har vi hele tiden håpet å få et norsk eller skandinavisk Pro Tour-lag. Den drømmen lever fortsatt, sier han.Les hele saken i dagens utgave av Finansavisen!

Nyheter
Næringsliv