Ny toppmåling for Høyre

Høyre får nok en gang størst oppslutning på en meningsmåling.

Erna Solberg - Foto - Hoyre.no
Kultur

34,8 prosent er det beste resultatet for partiet noensinne på en TNS Gallup-måling.Resultatet er en fremgang på 0,7 prosentpoeng fra forrige måned, og dermed er Høyre alene nesten like stort som de tre regjeringspartiene til sammen. Den rødgrønne koalisjonen ender på 35,9 prosent, som er troikaens laveste måling noensinne, melder TV 2.- Valget vil stå mellom tolv år med rødgrønt styre eller en ny borgerlig regjering med nye ideer. Velgerne synes åpenbart at åtte år er nok. Vi er forberedt på en tøff valgkamp og tar ingenting for gitt, sier Høyres nestleder Jan Tore Sanner i en kommentar til målingen.Et lite lyspunkt for regjeringspartiene er at SVs fremgang på 0,2 prosentpoeng er nok til å tangere sperregrensen. Samtidig faller Senterpartiet under grensen når det går tilbake med 0,3 prosentpoeng til 3,8 prosent. Arbeiderpartiet går tilbake med 1,6 prosentpoeng og får en oppslutning på 28,1 prosent.I tillegg til at Høyre har en oppslutning som ligger på et nivå partiet knapt har sett siden begynnelsen av forrige århundre, ligger også Fremskrittspartiet godt an. Frp er det partiet som øker mest, med en fremgang på 3,4 prosentpoeng til 17,8 prosent.Dermed har de blåblå til sammen 52,6 prosent av folket i ryggen, og en solid margin ned til de rødgrønne. Høyre og Frp ville fått 96 mandater dersom dette ble valgresultatet. Da kunne de kontrollert Stortinget uten støtte fra Venstre og KrF, som får en oppslutning på henholdsvis 5,3 prosent (+0,3) og 3,9 prosent (-0,5). (©NTB)

Nyheter
Politikk