Oljebransjen har ikke draget på kvinnene

Kun én av fem som søker jobb i Statoil er kvinner. Kjønnsdelingen starter på universitetet.

Foto: Scanpix
Kultur

Bare tyve prosent av de ansatte i oljebransjen er kvinner. HR-direktør Tone Rognstad i Statoil, mener at kjønnsdelingen i oljebransjen begynner allerede på universitetet.- På fagstudiene har man nesten rene gutte- og jenteklasser, og bare 22 prosent av de som søker jobb i Statoil er kvinner. Men; vi klarer å gjøre noe i rekrutteringen. Én av tre som jobber her er jenter. Hvis man ikke jobber for å få dem inn utelukker man et stor andel av talentene, sier Rognstad til offshore.no.Statoil jobber hevder de aktivt for å få bredde i staben.- Det er mange grunner til at man ønsker mangfold, ikke bare når det gjelder kjønn, men også kultur, alder og bakgrunn. Når man ser ting fra flere sider, finner man bedre løsninger, sier Rognstad.Hun legger til at når en kvinne først er ansatt, er det viktig at hun har like muligheter som menn. 32 prosent av selskapets ledere er kvinner. I konsernledelsen er det 20 prosent.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!

Nyheter
Næringsliv