Stabæk må låne 6 millioner til driften

Stabæk Fotball vil låne flere millioner kroner for sikre driften ut året og ber Bærum kommune om å stille sikkerhet.

Stabæk fans før kampen mellom Stabæk og Rosenborg i Tippeligakampen på Nadderud stadion mandag kveld. Bengalske lys. Kampen endte 0-2. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kultur

Før sommeren gikk Stabæk Fotball ut og opplyste at fotballklubben trengte 5 - 7 millioner kroner for å sikre driften ut året.Nå skriver Budstikka at Stabæk har søkt sin hovedsponsor, Sparebank1, om lån på 6 millioner kroner for å sikre driften ut året.Klubben har som mål at aksjonærer og supportere skal stille garanti for halvparten av lånet og at Bærum kommune stiller opp med resten.Styreleder Kjell Johnsen og daglig leder Hallgeir Åndal i Stabæk stiller, i følge avisen, som garantister.Kommunen ønsker generelt å hjelpe idrettslag, men her er det flere forhold som må avklares før det eventuelt kan bli snakk om hjelp fra kommunen. Og hvis det er snakk om næring vil en slik garanti, i følge ordføreren i Bærum, bli avvist.Ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krogh (H), sier til Budstikka at en eventuell kommunal garanti også må godkjennes av Akershus fylkeskommune.Dette er ikke første gangen Stabæk har vært ute og lånt penger. På tampen av fjoråret fikk Stabæk låne 2 millioner kroner av erkerivalen Vålerenga for at klubben skulle klare sine lønnsutbetalinger i desember 2011.

Nyheter
Næringsliv