Taper ikke mer enn menn

Forskning har lenge konkludert med at kvinner er de økonomiske taperne etter en skilsmisse. Den gang ei.

Foto: Scanpix
Kultur

Internasjonal forskning har lenge konkludert med at kvinner har en betydelig høyere risiko for inntektstap som følge av skilsmisse enn menn, skriver Dagens Næringsliv. Men slik er det ikke i Norge, slår Fafo-forsker Anne Hege H. Strand fast i sin ferske doktorgrad.- Jeg ble overrasket. Alle andre studier har vist at kvinner taper mest på skilsmisse, men tall fra Norge viser at menn og kvinner taper omtrent likt økonomisk. Dette er unikt i verdenssammenheng, sier Strand.Så oppsiktsvekkende var konklusjonen at noen trodde hun hadde regnet feil.Den viktigste forklaringen på resultatet er en ulik utforming av velferdsstatens omfang og generøsitet. Den norske velferdsstaten har sikret kvinner med omsorg for barn en høy deltagelse i arbeidslivet, samtidig som den er relativt generøs med overføringer til aleneforsørgere. I tillegg kommer barnebidrag.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!

Nyheter
Personlig økonomi