Vil føde for tidlig for å rekke barnehagefrist

Mange vordende foreldre i Tromsø har bedt om å få satt i gang fødselen for tidlig for å rekke barnehagefristen.

Foto: Scanpix
Kultur

Barn som ble født før 1. september, vil være sikret barnehageplass fra neste høst. De som ikke rakk fristen, må vente ett ekstra år, til barnet er to år. Og på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø har de merket et «rush» de siste ukene for å rekke fristen, skriver avisa Nordlys.- Vi får mange spørsmål fra foreldre som ber oss sette i gang fødselen før tida. Nettopp for å rekke barnehagefristen, bekrefter barnepleier Hege Hind ved UNN.- Uke 38 til 42 regnes som termin. Fra de er i uke 38-39 innser kommende foreldre at de kan rekke 1. september-fristen, og ber oss sette i gang fødselen så barnet er ute før barnehagefristen, forteller hun.Avdelingsleder ved fødeavdelingen på UNN, Siv Skarding, sier de ikke setter i gang fødsler uten en reell medisinsk grunn, og understreker at det å rekke barnehagefristen ikke er grunn nok. Hun mener likevel at 1. september-fristen ikke er gunstig.- Det er trist å tenke på at vårt samfunn er lagt opp til at det ikke finnes nok barnehageplasser. Og at foreldre blir presset til å gjøre ting de ikke ønsker. Vi har flere ansatte her på avdelingen som har måttet redusere stillingen sin fordi barnet deres må vente et helt år med å få plass i barnehage, sier hun. (©NTB)

Nyheter
Politikk