Boasson-kompis skifter lag

Team Skys Mark Cavendish skal neste sesong sykle for belgiske Omega Pharma.

Mark Cavendish. Foto: Scanpix
Kultur

- Verdensmesteren fra 2011 var ventet å forlate oss etter én sesong, etter uenigheter om prioritering og det han oppfattet som færre muligheter til å vinne etapper i de store rittene, heter det på Team Skys hjemmeside.27 år gamle Cavendish har vunnet 23 etappeseirer i Tour de France.I Omega Pharma skal Cavendish blant annet samarbeide med dansken Brian Holm, som han også samarbeidet med da han syklet for HTC-Highroad.- Det har vært fantastisk å ha fått syklet i ett år med venner som jeg er vokst opp sammen med, men nå er jeg superspent på å skulle kjøre med gamle venner og lagkamerater på et av de mest suksessrike og etablerte lagene i sykkelsporten, sier Cavendish.Omega Pharma har også ryttere som Tony Martin og Tom Boonen i stallen. (©NTB)

Nyheter
Kultur