Høyre vil kontraktfeste resultatmål for skolene

I sitt utkast til stortingsvalgprogrammet foreslår Høyre at alle kommuner må pålegges å skrive en kontrakt med resultatmål for skolene.

Foto: Scanpix
Veien hit
Flere kommuner bruker allerede slike kontrakter, men nå vil altså Høyre kreve at ordningen innføres over hele landet, skriver Klassekampen.Oslo nevnes som ett eksempel på hvordan partiet ser for seg at systemet med kontraktfestede resultatmål skal fungere. Skolebyråd Torger Ødegaard (H) i Oslo er positiv og håper skolekontrakter innføres ved alle skoler etter stortingsvalget neste høst.- Resultatmålene tar utgangspunkt i elevenes grunnleggende ferdigheter, og om skolen er et trygt sted å være. Resultatene blir målt gjennom nasjonale prøver og kartleggingsprøver, sier Ødegaard, som mener ordningen er bra særlig for de svakeste elevene.Magnus Marsdal, som ga ut boken «Kunnskapsbløffen» i fjor og beskrev hvordan nasjonale prøver blir misbrukt, er mer skeptisk.- Alle kommuner er ikke Høyre-kommuner. Jeg synes det er noe småstalinistisk over å innføre målstyring gjennom statlig diktat, mener han. (©NTB)