Regjeringen er langt unna å oppfylle sin målsetning om at det i 2013 skulle være 40 prosent kvinnelige gründere. NHO Service ber Regjeringen åpne opp for mer bruk av private leverandører i helsesektoren og mener det vil føre til flere kvinnelige gründere, skriver Aftenposten.Dette avviser næringsminister Trond Giske bastant, fordi det er Regjeringens politikk å satse på en offentlig velferdssektor.Leder av Høyres Kvinneforum Julie Brodtkorb reagerer kraftig på Giskes uttalelser.- Jeg har ikke sett maken til frekkhet fra Giske. Når han sier at han ikke ønsker gründere i helsesektoren, så stenger han døren for svær mange kvinner som ønsker å starte sin egen bedrift.Brodtkorb får støtte av Frps kvinnepolitiske talskvinne Solveig Horne.- Med sin privatallergi hemmer Regjeringen disse kvinnenes karrieremuligheter. Det kan umulig være god likestillingspolitikk, sier Horne.