Ifølge Global Gender Gap Report 2012, som ble lansert 23 oktober, er ikke Norge verdens beste land å være kvinne i. Det er Island som går av med førsteplassen, skriver HuffingtonpostPå andreplass kommer Finland. På tredjeplass finner vi Norge, og på fjerde står Sverige. Det er altså fire nordiske land innen de topp fem. Danmark kommer på en syvende plass. Norge har falt en plass siden i fjor.USA ender på en 22. plass. Yemen kommer på siste plass blant de 135 landene.Rapporten rangsjerer 135 land etter 14 indikatorer:1. Økonomisk deltagelse og muligheter, som inkluderer antallet kvinner i arbeid, lønnsforskjeller og andelen kvinner i toppjobber.2. Antall kvinner som tar høyere utdannelse og utbredelse av analfabetisme.3. Politisk makt, hvor mange kvinner som innhar en politisk post og antallet kvinnelige statsministere de siste 50 årene.