Gigantlaget feilet - utslått nok en gang

Real Madrid tok ett poeng mot Manchester City onsdag og slår følge med Borussia Dortmund til åttedelsfinale. City er utslått.

Manchester City - Foto: AP
Kultur

Selv om gruppen er blitt omtalt som «dødens gruppe», og spenningen knyttet til utfallet har vært stor, er det allerede før siste runde avgjort hvilke to lag som går videre. Den engelske seriemesteren gjør det ikke.Roberto Di Matteo fikk sparken som Chelsea-manager dagen etter at lagets sjanse til å gå videre skrumpet inn til nesten ingenting. Hans landsmann og navnebror Roberto Mancini har en usikker framtid etter at laget ble slått ut i gruppespillet for annet år på rad.- De scoret på sin første sjanse. Etter en slik start er det alltid vanskelig, sa Mancini.Real Madrid-trener José Mourinho ser alt annet enn svart på at 1-1 ikke var nok til å kunne bli gruppevinner.- De eneste to ganger lagene mine er blitt nummer to i gruppespillet, vant vi mesterligaen. De andre gangene vant jeg gruppen, men ikke turneringen, sa han.- I dag hadde vi masse sjanser til å score mål nummer to, men så kom de tilbake.HerjetReal Madrid tok kommandoen og Karim Benzema sendte gjestene i føringen etter ti minutter. Real herjet med trebacklinjen til City, og Mancini måtte legge om til fire bak etter en halvtime.Mancinis gutter kom mer og mer med i kampen etter hvert, men maktet ikke å utligne før i det 73. minutt da Sergio Agüero satte et straffespark i mål bak Iker Casillas og fastsatte resultatet til 1-1.Alvaro Arbeloa ble utvist da han felte Agüero og skaffet straffesparket, men tross tallmessig overtak i det siste drøye kvarteret greide ikke City å score et nødvendig vinnermål.Tidligere Manchester United-spiller Cristiano Ronaldo ble buet ut hver gang han rørte ballen, men han lo sist i sin første kamp i Manchester siden overgangen til Real Madrid.OverlegentBorussia Dortmund har underholdt stort på de europeiske arenaene i år og fortsatte på nederlandsk gress onsdag. Ajax hadde ikke stort å stille opp med, da Marco Reus, Mario Götze og Robert Lewandowski alle fikk sin scoring før pause.Etter hvilen var det heller ikke stort Ajax klarte å levere offensivt, men det defensive var bedre i den siste omgangen. Likevel scoret Lewandowski sitt annet for dagen drøye 20 minutter etter hvilen.Ajax fikk et trøstemål fem minutter før slutt.- Laget fortjener en kjempekompliment for måten de har marsjert gjennom denne gruppen, sa Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc.Borussia Dortmund er allerede gruppevinner. Ajax er ett poeng foran Manchester City, og den siste runden blir derfor avgjørende for hvem av dem som kvalifiserer seg for europaligaen. (©NTB)

Nyheter
Kultur