Killengreen gikk i protest mot regjeringen

Ingelin Killengreen gikk våren 2011 av som politidirektør fordi regjeringen nektet å investere i moderne data- og kommunikasjonsutstyr for politiet.

Ingelin Killengreen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.
Kultur

Politidirektør Ingelin Killengreen startet i 2005 en kamp for å få Justisdepartementet og statsråd Knut Storberget til å satse på nye datasystemer for politiet. Hvert eneste år fikk hun nei.- Vi ba om pengene hvert eneste år, sa Killengreen til Bergens Tidende etter høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité mandag.Hun forteller at hun gikk av kort tid etter at hun hadde vært på en høring i Stortinget om IKT-situasjonen i politiet.- Det var omstendigheter rundt IKT-satsingen, som jeg ikke fikk gjennomslag for og som jeg ikke nådde fram til Justisdepartementet med. Derfor mente jeg at andre koster kunne komme inn og gjøre dette på en annen måte. Jeg syntes ikke jeg kunne fortsette slik som situasjonen var, sier Ingelin Killengreen.Dermed bekrefter og forsterker Killengreen det hun fortalte Gjørv-kommisjonen, som i sin rapport etter terrorangrepet skrev:«Kampen for større IKT-budsjett, og uenigheten rundt IKT, var avgjørende for at hun valgte å slutte i stillingen som politidirektør».

Nyheter
Politikk