Valla vil ha tydeligere SV

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla mener at de rødgrønne regjeringspartiene må gå mot venstre for å vinne valget i 2013.

Gerd-Liv Valla - Foto: Scanpix
Kultur

Gerd-Liv Valla tror et mer profilert og tydelig SV blir nødvendig.Over fem år etter at hun gikk av som LO-leder under den sterkt mediedrevne Yssen-saken, lanserer Valla sin biografi. Forholdet mellom LO og Arbeiderpartiet, nærmere bestemt henne selv og statsminister Jens Stoltenberg, er blant de temaene som politiske nerder og historikere kaster seg over.- Det har dannet seg et inntrykk av at jeg skulle ha vært så imot Jens. Det er helt feil. Han har gjort en god jobb. Jeg gikk inn for ham som partileder. Det har jeg ikke angret på. Men det regjeringen holdt på å foreta seg med IA-avtalen høsten 2006, var jeg som LO-leder nødt til å gå sterkt ut mot, sier Valla.Hun antyder i kapitlet om Yssen-saken at det var krefter både i Ap og store LO-forbund som ønsket henne vekk og at hun ble utsatt for en prosess som hun sammenligner med inkvisisjonen. Mellom linjene kan en leser få inntrykk av at om hennes fiender ikke akkurat konstruerte hele Yssen-saken, så ble den i hvert fall brukt for å gjøre hennes posisjon umulig. (©NTB)

Nyheter
Kultur