Friidretts-NM er blitt millionbutikk

NM-arrangørene i friidrett gnir seg i hendene og teller penger.

Friidrett - Foto: AP
Kultur

Mesterskapene de siste tre årene har gitt kjempeoverskudd, og nå skal arrangementet utvikles videre.- De siste tre års arrangører har gjort det veldig bra. Jeg kan bekrefte at NM-arrangementet har gitt minst 1 million kroner i overskudd til både Sandnes, Byrkjelo og Kristiansand, som har hatt mesterskapet de siste tre årene, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor til bladet Friidrett.I 2013 er det Tønsberg som skal ha mesterskapet, og i Norges eldste by håper arrangørene at det gode økonomiske utviklingen skal fortsette.Nå diskuterer toppene i Friidretts-Norge hvordan mesterskapet kan utvikles videre. Det er mange planer, men foreløpig kommer man ikke til å gjøre noe med antall NM-dager. Noen har tatt til orde for å kutte mesterskapet fra tre til to dager, men foreløpig ser det ikke ut til å bli noen endring på dette området.- Tankene for framtiden går ut på å bygge opp mesterskapet rundt øvelsene til våre mest attraktive utøvere. Vi ser for oss «primetime (kjernetid)» av to timers varighet, og med et klart skille mellom hoveddelen og forsøkene, sier Hildeskor.I 2013 er det VM i Moskva som er det store målet for de beste norske friidrettsutøverne. Norgesmesterskapet i Tønsberg starter fem dager etter at VM er slutt i den russiske hovedstaden, og i Tønsberg håper arrangørene at NM kommer til å bli en flott anledning til å hylle en eller flere nybakte norske verdensmestere. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv