Marte Krogh til norske mødre: - Ta dere sammen og tren mer

Den motebevisste fiolinsten og samboeren til finansmannen Jan Haudemann-Andersen mener norske mammaer må ta seg sammen.

Foto: Scanpix
Kultur

I et oppsiktsvekkende intervju med magasinet "Mamma" oppfordrer fiolinist og kjæreste med finansmannen Jan Haudemann-Andersen, norske mødre til å trene mer, skriver dagbladet.Sammen med Haudemann-Andersen har Krogh den ni måneder gamle datteren Sofia, og forteller til bladet hvordan hun takler hverdagen med personlig trener, vaskehjelp og au pair.Krogh mener altfor mange mammaer gir opp når de får barn.- Det tror jeg ikke er sunt. Kroppen har enda mer behov for trening når man blir eldre. Man må bare ta seg sammen, sier hun til bladet.Men utspillet har fått norske mødre til å reagere i sinne på nettforum og i debatter, også kjendismammaer reagerer.- Norske kvinner bør ikke ta seg sammen. De BØR ingenting, sier Lisa Tønne, komiker og tobarnsmor.- Jeg visste at det fantes kvinner med sånne holdninger, men jeg visste ikke at de fikk lov til å snakke høyt av mannen sin, fortsetter Tønne.

Nyheter
Kultur