Abortsplid på borgerlig side

Både Frp og Venstre er imot forslaget om en innskrenket abortlov som både Høyres programkomités og partileder Erna Solberg har frontet.

Abortmotstandere - Foto - Scanpix
Kultur

Frp og Venstre stiller seg dermed bak Høyres kvinneforum, som ikke ønsker noen lovendring. Høyre-kvinnene vil bevare abortloven slik den er i dag.- Frp er ikke enige med Erna Solberg i dette. Vi ønsker ikke å stramme inn abortloven eller retten til å bestemme selv. Vi har full tillit til at kvinner klarer å gjøre en egen vurdering. Dersom dette blir vedtatt på Høyres landsmøte, synes jeg det er et tilbakeskritt. Men de skal møte motstand, sier Frp-leder Siv Jensen til Dagbladet.Guri Melbye, som er leder av Venstres programkomité, sier at hun er veldig skuffet, og at hun føler dette som et dolkestøt mot kvinner på kvinnedagen.- Erna som kvinnelig partileder bør lytte til sitt kvinneforum. Jeg håper at de klarer å overbevise nok folk. Hvis Høyre vedtar dette, er det et stort skritt tilbake og vekk fra det prinsipielle om kvinners rett til å velge selv og bestemme over egen kropp, sier Melbye.Årsaken til at Høyres programkomité ønsker å endre abortloven, er frykt for at dagens lov sammen med framtidas teknologi kan føre til at flere fostre velges bort.KrFs Dagrun Eriksen mener forslaget går i riktig retning. Partiet vil imidlertid gå enda lenger ved å fjerne såkalt eugenisk indikasjon - medisinske tilstander ved fosteret - som kriterium for abort. Partiet har programfestet fosterets rett til liv.

Nyheter
Kultur