Analytiker: Det vil være et svært dårlig signal

Analytiker Kari Due-Andresen er ikke videre imponert over tirsdagens budskap fra Frankrikes president, Francois Hollande.

Kari Due-Andresen - Foto: Are Haram, Finansavisen
Kultur

Analytiker Kari Due-Andresen i Handelsbanken er bekymret over den økonomiske utviklingen i Europa.- Frankrikes president, Francois Hollande, bekreftet i går at budsjettunderskuddet i Frankrike i år med stor sannsynlighet blir større enn tre prosent, som de har lovet EU å oppnå. Hollande antar at underskuddet vil ligge rundt 3,7 prosent, skriver Due-Andresen i onsdagens rapport fra Handelsbanken.- Tyskland har allerede vært ute og protestert og hevder at dersom de største landene i eurosonen ikke klarer å innfri sine løfter i tråd med den nye stabilitetspakten det første året de nye reglene innføres, ville det være et "svært dårlig signal" for eurosonen, sier analytikeren.- Hollande sier at Frankrike likevel er innstilt på å innfri sitt løfte om å balansere budsjettet innen 2017. Men dette avhenger av at landet klarer å vokse med 0,8 prosent i år og to prosent neste år, noe som allerede virker usannsynlig, sier Due-Andresen.IMF anslår i sine oppdaterte prognoser at Frankrike vil vokse med 0,3 prosent i år og 0,9 prosent neste år.

Nyheter
Børs