- Derfor drøyer rentehopp enda lenger ut i tid

Analytikerne i Handelsbanken ser for seg at Norges Bank må senke rentebanen markert etter dagens tall.

Kari Due-Andresen - Foto: Are Haram, Finansavisen
Kultur

Tall fra SSB viste tidligere i dag at konsumprisindeksen i Norge steg 0,7 prosent fra januar til februar. På årsbasis falt veksten fra 1,3 prosent i januar til 1,0 prosent i februar.12-månedersveksten i KPI-JAE, konsumprisindeksen justert for avgiftsendringer og energipriser, kom inn på 1,1 prosent, ned 0,1 prosentpoeng fra januar.Overrasker Norges Bank Handelsbanken skriver i en rapport at inflasjonen ikke tar seg opp slik Norges Bank ventet.- Ifølge siste pengepolitiske rapport ventet sentralbanken at inflasjonen skulle ta seg opp i 2013, trukket opp av innenlandsk inflasjon, i takt med at bedrifter øker marginene og dytter høyere kostnader over på forbrukerne.- Men Norges Banks siste regionale nettverk bekrefter ikke dette bildet. Litt over halvparten av bankens regionale kontakter venter prisøkning de neste 12 månedene, og forventet inntjening ble nedjustert sammenlignet med november-rapporten, skriver analytiker Kari Due-Andresen i en kommentar.- Senker rentebanen Inflasjonsutsiktene bidrar ifølge bankens makroteam til en lavere rentebane fra Norges Bank torsdag denne uken.- Dagens tall styrker vår tro på at Norges Bank vil senke rentebanen for styringsrenten med hele 25 basispunkter (det vil si 0,25 prosentpoeng) torsdag, og utsette det første rentehoppet til slutten av 2013, avslutter Due-Andresen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv