Erna foretrekkes som statsminister

I en ny meningsmåling øker Høyre-leder Erna Solberg sin popularitet som statsministerkandidat. Hun øker sin ledelse på nåværende statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Erna Solberg - Foto - Hoyre.no
Kultur

43 prosent av de spurte sier at de foretrekker Solberg som statsminister, mens 40,3 prosent har Stoltenberg som sin favoritt.Målingen er utført av Norstat for NRK, og viser at Solberg øker sin ledelse på Stoltenberg. På samme spørsmål i februar svarte 42,1 prosent at de ville ha Stoltenberg som statsminister, mens 43 prosent foretrakk Solberg.Ifølge NRK har det fram til nå vært omtrent dødt løp mellom de to kandidatene, men nå er altså Solberg i ferd med å få et lite forsprang.- Det er jo sånn at disse målingene ofte avspeiler resultatet på partimålingene, sier Erna Solberg i en kommentar. Hun mener framgangen gjenspeiler at Høyre også gjør det godt på meningsmålingene, og at hennes person som sådan blir sekundær.Siv Jensen (Frp) får 7,2 prosent av stemmene, mens 9,5 prosent svarer at de er usikre eller ikke vet hvem de foretrekker som statsminister. (©NTB)

Nyheter
Politikk