Kritiserer nettbrett for kvinner

Nettbrett med rosa bakgrunn og applikasjoner for matlaging vekker debatt.

Nettbrett for kvinner - Foto - Scanpix
Kultur

Dubai-selskapet Eurostar har gitt ut et nettbrett rettet spesielt mot kvinner, skriver idg.no . Nettbrettet har fått navnet Epad Femme og selges for tiden bare i Saudi Arabia og De Forente Arabiske Emirater.Med rosa skrivebordsbakgrunn og forhåndsinstalerte applikasjoner for blant annet yoga og matlaging, skal brettet friste kvinner.Men nettbrettet har møtt sterk kritikk fra den feministiske bloggeren Eman Al Nafjan. Hun sier til Jerusalem Post at kvinner i Saudi Arabia og de Forente Arabiske Emirater er "svært teknisk dyktige", og at de ikke trenger apper som noen har installert for dem.Eurostar mener nettbrettet ikke er kjønnsdiskriminerende, og understreker at de også satse på forhåndsinstalerte aps på brett som er men for andre målgrupper.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur