Kvinnelige konsulenter tjener mest

Kvinnelige konsulenter tjener for første gang mer enn menn. Det viser tall fra Arbeidsmarkedsundersøkelsen 2012 foretatt av Norges Handelshøyskole (NHH).

Kvinne - Foto - Scanpix
Kultur

Undersøkelsen ble gjennomført ved årsskiftet 2012-2013 og inkluderte svar fra 214 kandidater som ble uteksaminert fra NHH våren 2012 (av 266 spurte).Resultatet viser at kvinnelige konsulenter for først gang har passert sine mannlige kolleger i både gjennomsnitts- og medianlønn. Blant de kvinnelige konsulentene som ble spurt, var snittlønnen445 917 kroner, mens snittet hos mennene lå på 432 954 kroner. Det utgjør en forskjell på 1,8 prosent, eller 12 963 kroner.- Dette var både spennende og gledelig, sier Kenneth Fjell, dekan for masterutdanningen ved NHH.Han tror at årsaken til utviklingen antagelig er sammensatt.- Konsulentbransjen er knallhard og markedsorientert, så jeg vil tro at både kompetanse og prioritering av jobb kontra fritid veier tungt i lønnsdannelsen. En mulig spekulasjon er at kvinner og menn nå er relativt like langs disse dimensjonene og at vi framover vil se svingninger rundt en relativt kjønnsnøytral lønn, sier dekanen.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Næringsliv