Matti Nykänen til Sotsji-OL?

Den finske hopplegenden Matti Nykänen (49) er invitert til å være prøvehopper under OL i Sotsji neste vinter.

VM på ski Oslo 1982. MATTI NYKÄNEN vinner spesielt hopprenn, stor bakke under VM på ski i Oslo. Foto: Erik Thorberg / NTB / Scanpix
Kultur

Ifølge den finske TV-kanalen MTV3.er det selveste FIS' hoppdirektør Walter Hofer som har spurt Nykänen om dette. Nykänen selv fortalte om invitasjonen etter en veldedighetskamp i basketball i Kuopio mandag kveld mellom tidligere finske storhoppere og dagen internasjonale hoppere.- Nå skal jeg begynne hardtreningen. Det var en så gledelig nyhet for meg at jeg ikke helt vet hva jeg skal si, sa Nykänen.Nykänen har etter at han la opp som hopper for over 20 år siden slitt med alkoholproblemer og har hatt flere fengselsopphold på grunn av bråk og vold mot forskjellige samboere.Nykänen slo gjennom med VM-gull i Holmenkollen i 1982 og vant ytterligere fire gull i lagkonkurransen for Finland. Han vant OL-gullet i normalbakken i Sarajevo i 1984 og vant en historisk trippel med gull i storbakken, normalbakken og lagkonkurransen i Calgary 1988. Han vant også hoppuken to ganger, og han ble verdensmester i skiflyging i 1985.Han står bokført med 46 verdenscupseirer, en rekord som ble slått av østerrikeren Gregor Schlierenzauer i februar i år.Nykänen avsluttet karrieren med å bli sist i VM-konkurransen i Val di Fiemme i 1991. (©NTB)

Nyheter
Kultur