Nå blir dyretestet kosmetikk forbudt

Etter ti års nedtrapping kommer mandag totalforbudet mot å selge kosmetikk som er testet på dyr. Produkter som tidligere er testet, kan likevel fortsatt selges.

Kultur

Fra mandag blir det forbudt både å importere og omsette alle nye skjønnhetsprodukter som er testet på dyr, skriver NRK.Forbudet har vært målet for EUs nedtrappingsplan for kosmetiske dyreforsøk som startet i 2003. Det gjelder også i Norge.Det blir heller ikke mulig å importere dyretestet kosmetikk fra land utenfor Europa.- Totalforbudet mot dyretesting i kosmetikk får størst betydning for innovasjon og for videreutvikling av eksisterende produkter. Kosmetikk som allerede er lovlig dyretestet, blir ikke stanset, sier rådgiver Julie Tesdal Håland i Mattilsynet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv