Pave Frans er stor fotballsupporter

For mange er fotball en religion. Den nyvalgte pave Frans (76) er som sine argentinske landsmenn svært opptatt av sporten.

Pave Frans - Foto: Reuters
Kultur

Jorge Mario Bergoglio, som har tatt navnet pave Frans, er tilhenger av fotballklubben San Lorenzo. Laget spiller i den argentinske toppdivisjonen.For noen år siden fikk han medlemskap i klubben etter at han holdt en messe i et idrettsanlegg like ved klubbens stadion.Klubben la onsdag ut et bilde av Bergoglio, der han poserer med en klubbvimpel. I en uttalelse uttrykte klubbledelsen stolthet og glede over valget av den nye paven.Han er ikke den første paven som er opptatt av fotball. Pave Johannes Paul II er kjent for å ha sagt: «Av alle uviktige ting i verden er fotball den viktigste». (©NTB)

Nyheter
Kultur