Spania og Hellas er solfavorittene i sommer

Når sommerferien skal bestilles, er det Spania og Hellas som er de soleklare favorittene blant nordmenn.

Foto: Scanpix
Kultur

Spania topper statistikken over populære reisemål sommeren 2013 med 16 prosent, mens Hellas følger tett bak med 14 prosent, viser en undersøkelse som er gjennomført av Norstat for FINN.no.- Tilbudet av reiser er størst til Hellas og Spania. Grunnen til at de to landene ligger på topp, er at de har en lang rekke destinasjoner som Mallorca, Kreta, Rhodos og Costa del Sol i tillegg til Kanariøyene. Det er også tradisjoner knyttet til disse reisemålene. Mallorca var blant de første destinasjonene der det ble satt opp charterfly fra Norge, sier Lene Kallum, PR- og informasjonssjef i Finn Reise.Drøm og virkelighetUt fra undersøkelsen gikk det fram at det er en forskjell på hva folk drømmer om og hva folk faktisk søker etter på nettet. Prisen er et viktig element når reisen skal bestilles.- Grunnen til at vi kan si dette er at vi kan se på FINN.no hva folk leter etter av pakkedestinasjoner. Da ser vi at for eksempel Tyrkia og Egypt kommer mye høyere opp enn det som kommer fram i undersøkelsen, sier Kallum til NTB.Italia og Kroatia er de nest mest populære landene. Men ifølge FINNs søkestatistikk er det langt større interesse for Tyrkia. Ofte er det rimeligere å dra på pakkereise dit. Pris spiller definitivt en rolle når de endelige valgene skal tas.Bestilles i marsEn del av de spurte har slett ikke lyst til å dra på sydentur til sommeren, noe som er tilfelle for 19 prosent. I fjor på samme tid var denne andelen på 24 prosent. Det tilsvarer en økning i sydenlysten på 5 prosentpoeng.Og ifølge undersøkelsen er mars den måneden da nordmenn bestiller sommerferien, og det tilsier at sommerferien ofte kjøpes både fire og fem måneder før avreise.Både representanter for Ving og Star Tour opplyser at de merker at folk har begynt å bestille sommerens reiser noe tidligere i år.The Big AppleNoen foretrekker likevel storbyer framfor varme strender. New York er byen «alle» vil besøke i 2013. Nærmest følger London og Barcelona.30 prosent av de spurte drømmer om The Big Apple, som er favoritten både blant kvinner og menn. London er nest mest aktuell, med 27 prosent av svarene, deretter Barcelona med 22 prosent. Videre er Roma, København og Paris mest aktuelle. (©NTB)

Nyheter
Kultur