Utnevnes til Young Global Leader

Silje Vallestad, gründer av Bipper og Årets Kvinnelige Gründer i 2011, utnevnes i dag til Young Global Leader av World Economic Forum.

Jada Pinkett Smith og Silje Vallestad - Foto - Bipper
Kultur

Vallestad har siden 14 års alder jobbet aktivt med å starte opp idealistiske organisasjoner nasjonalt og internasjonalt, og har de seneste årene gjort seg bemerket som teknologigründer.Vallestad er sammen med Kronprinsesse Mette Marit, Bjarte Reve (Kommunikasjonsdirektør, Akershus universitetssykehus) og Thomas Wilhelmsen (CEO, Wilh. Wilhelmsen Holding ASA) en av fire Young Global Leaders fra Norge. Totalt består nettverket av 650 medlemmer, alle unge ledere spesielt utvalgt som representanter fra sine land. Yahoos Marissa Mayer, Facebooks Mark Zuckerberg, Kronprinsesse Mary av Danmark og artisten Wyclef Jean også Young Global Leaders.- Det er en utrolig stor ære å bli utnevnt som Young Global Leader, sier Vallestad.Hvert år er det flere tusen nominerte hvorav 100-200 personer slipper gjennom nåløyet. Utvelgelses komitéen ble i år ledet av Dronning Rania av Jordan, og det var Johan H Andresen som nominerte Vallestad som Young Global Leader for Norge. Young Global Leaders jobber som en integrert del av World Economic Forum og deltar aktivt i å sette dagsorden der, og YGL´s deltar på alle WEF events.- YGL er ikke en møteplass for å drikke champagne med andre suksessfulle unge ledere, men en plass der visjonære mennesker i lederposisjoner som gjennom en årrekke har vist et reelt engasjement kan nettverke og sammen starte nye prosjekter for å endre verden. Jeg gleder meg stort over å kunne ta fatt på mine fem år som YGL.Selv om Vallestad de seneste årene har gjort seg bemerket som teknologigründer var det en fremtid innen humanitært og idealistisk arbeid som egentlig stod på agendaen.- Jeg har alltid vært en svært samfunnsengasjert person," forteller Vallestad som siden tenårene har brukt all sin fritid på å starte frivillige internasjonale organisasjoner.- At jeg endte opp innen teknologi og business var det neppe noen som hadde tippet, men jeg så en mulighet til å bruke teknologi til å gjøre mennesker tryggere.Vallestad startet selskapet Bipper for å utvikle løsninger som skulle gjøre det mulig for foreldre å tilpasse mobiltelefoner for de yngste mobilbrukerne gjennom å kunne følge med på og definere grenser for bruk. I tillegg inneholdt tjenesten en SOS alarm for barna. Denne SOS alarmen ble så godt mottatt av mødrene at Bipper utviklet en egen trygghetstjeneste for damer kalt bSafe. bSafe gjør det blant annet mulig for brukeren å utløse en alarm med et tasteklikk og automatisk varsle alle i sikkerhetsnettverket om at hun trenger hjelp, sende informasjon om live lokasjon samt video tatt opp med mobilen og sette i gang en sirene.Tjenesten ble varmt mottatt i Norge, og har vokst raskt i India de senere månedene etter Dehli gruppevoldtekten før jul. Flere brukere har allerede fortalt om hvordan bSafe har reddet dem ut av situasjoner, og Hollywood skuespillerinnen Jada Pinkett Smith investerte nylig i selskapet for å ta bSafe ut til alle kvinner globalt.- Mulighetene teknologi gir til å løse utfordringer i både fattige og rike land er utrolig spennende. Jeg tror tilgang på teknologi og informasjon utgjør mye av nøkkelen for en mer rettferdig og tryggere verden, forteller Vallestad.I juni skal alle Young Global Leaders treffes i i Myanmar i forbindelse med World Economic Forum on East Asia.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Næringsliv