Vil lovfeste krav til bemanning i barnehagene

Regjeringen foreslår å lovfeste minstekrav til hvor mange som skal jobbe i barnehagene.

Barnehage - Foto: Scanpix
Kultur

På småbarnsavdelingene vil regjeringen ha én voksen på tre barn, mens forholdet mellom voksne og store barn skal være én til seks, ifølge Aftenposten. Bemanningsnormen regjeringen ønsker å lovfeste er i samsvar med anbefalingene fra Øie-utvalget.- Jeg er veldig glad for at vi i regjeringen er blitt enige om å fremme et slikt lovforslag, sier kunnskapsminister og tidligere SV-leder Kristin Halvorsen til TV 2.Hun lovet under valgkampen i 2005 å gå av hvis hun ikke fikk regjeringspartnerne Sp og Ap med på full barnehagedekning og makspris. Nå har hun også fått dem med seg på neste skritt i barnehagereformen, arbeidet med å sikre kvaliteten i barnehagetilbudet.På veien møter hun motstanderne i Høyre, som nåværende SV-leder Audun Lysbakken mener systematisk nedprioriterer barnehagene, blant annet i hovedstaden. Halvorsen poengterer at Høyre kan torpedere den nye loven hvis partiet kommer i flertallsregjering.- Det er ikke nødvendigvis noen sammenheng mellom antall ansatte og kvaliteten i barnehagene, sier skolebyråd Torger Ødegaard i Oslo til TV 2.KrF har på sin side sluttet uforbeholdent opp om lovfestet bemanningsnorm. (©NTB)

Nyheter
Politikk