Nå vil ikke Erna fly med Ryanair heller

Jens Stoltenberg og Erna Solberg er uenig om mangt, men én ting har de til felles: De flyr ikke med det irske lavprisselskapet Ryanair.

Kultur

Høyre-leder Erna Solberg liker ikke forretningsmodellen til Ryanair, har aldri fløyet med selskapet og har ikke planer om å gjøre det heller.Det skriver avisen dn onsdag.Dermed er hun i samme båt som statsminister Jens Stoltenberg, som nylig rykket ut og sa han ikke ønsker å benytte seg av det irske lavprisselskapet.Men til forskjell fra Stoltenberg er ikke Ernas Ryanair-nei politisk betinget, mener hun selv.- Jeg flyr ikke Ryanair. Det er for så vidt ikke noe politisk prinsipp men jeg har aldri vært tiltrukket av Ryanairs bedriftskonsept. Og så har jeg for lengst skjønt at det de tror koster 70 kroner egentlig koster 700 kroner, sier Solberg.Hun har også andre grunner til å velge vekk Ryanair.- Jeg har en søster som jobber i SAS og hun har en samboer som er flyver i SAS. Svogeren min sitter også i pilotforeningen. Jeg kommer meg ikke helskinnet hjem til familien mo jeg flyr med Ryanair, sier Solberg lattermildt.Sjef for Ryanair, Michael O'Leary, sier han gir blaffen i om norske politikere ikke flyr med selskapet hans.Ja, faktisk mener han det kan være positivt for kundeveksten generelt.- Det er jo ingen som liker å tilbringe for mye tid med politikere. Og nå vet folk at de slipper å møte disse politikerne på våre fly, sier O'Leary.

Nyheter
Politikk