Vi shopper mer - dette bruker vi penger på nå

Detaljhandelen steg mer enn ventet i februar.

Shopping - Foto - Scanpix
Kultur

Foreløpige tall fra SSB viser at den sesongjusterte volumindeksen for detaljhandel eksklusive motorkjøretøyer steg 0,5 prosent på månedsbasis i februar.Det var ventet en oppgang på 0,3 prosent.Oppgangen kommer etter en vekst på 1,0 prosent fra desember til januar.På årsbasis (fra februar 2012 til februar 2013) falt omsetningen med 0,9 prosent (ujustert).Detaljhandelen eksklusive motorkjøretøyer og drivstoff steg 0,5 prosent på månedsbasis, men falt 0,6 prosent på årsbasis (ujustert).Sportsutstyr trakk opp Salg av sportsutstyr bidro sterkt til veksten i februar.Omsetningen av mat og drikke i spesialforretninger steg også. Salget i dagligvareforretningene er på samme nivå som i de tre foregående månedene, viser sesongjusterte tall for omsetningsvolumet.Les mer hos SSB.Følg HegnarOnline på Facebook!

Nyheter
Næringsliv